Nieuws

Duurzaam Nijeveen houdt informatieavond over Groen Gas

Woensdagavond 29 september organiseert Duurzaam Nijeveen in Dorpshuis ‘De Schalle’ een informatieavond over Groen Gas. De avond wordt verzorgd samen met de experts van RENDO en N-Tra en begint om 20.15 uur. Iedereen is van harte welkom.

Is Nijeveen geschikt voor productie van groen gas?
De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod: Is het mogelijk om in de toekomst slim gebruik te maken van de gasinfrastructuur? Welke kansen biedt een hybride warmtepomp in combinatie met groen gas? Ook de vraag hoe iedereen hiervan kan profiteren wordt uitgebreid behandeld.

Energietransitie in het landelijke gebied
RENDO wil in 2030 alle fossiele gassen vervangen door duurzame gassen. Op dit moment stroomt er 10% duurzame gassen (groen gas of groene waterstof) door de leidingen van RENDO. 29 september kan er uitgebreid met elkaar van gedachten worden gewisseld over realistische energietransitie in het landelijk gebied.

Ledenvergadering energiecoöperatie
Voorafgaand wordt de ledenvergadering van Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen gehouden. De leden hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen met de daarbij behorende documenten.

Foto Shutterstock