Nieuws

Duivenvereniging de Valk viert 100 jaar!

Na twee jaar van uitstel vond zaterdag 2 april het jubileumfeest van postduivenvereniging de Valk uit Meppel plaats in Villa Kalkoven. Burgemeester Korteland was uitgenodigd door het bestuur en opende de avond met een passende speech. Tijdens de feestelijke avond, die werd gepresenteerd door entertainer Camiel Hemminga, werden er door verschillende leden verhalen opgehaald over de geschiedenis van de club. Villa Kalkoven was daarnaast voor even ingericht als clubmuseum.

Monument ter gelegenheid van 100 jaar
Er werd ook een speciaal monument onthuld door het bestuur en de Burgemeester. Twee bronzen duiven op een grote sokkel kwamen er onder het doek vandaan. Het monument is mogelijk gemaakt door verschillende ondernemers uit Meppel zoals onder andere Jaap de Boer.

Jubilarissen 60 en 50 jaar lid
Naast de viering van het 100 jarige bestaan werden er ook zeven jubilarissen gehuldigd. Er waren vier leden 60 jaar lid: Atse Bennik, Roelof Boven, Eppie Wildeboer en Bertus Troost. Daarnaast waren er drie leden 50 jaar lid: Aart de Gunst, Harm Mulder en Harry Kicken. Alle jubilarissen kregen van secretaris Klaas Talen en Burgemeester Korteland een speciale speld uitgereikt.

Het programma werd afgesloten met een feestelijke toost door Klaas Talen in naam van het bestuur.

Foto’s Mark van Dijk