Duitse luchtmacht helpt bij verplaatsen patiënten ziekenhuizen

De Duitse luchtmacht levert twee vliegtuigen voor het verplaatsen van ernstig zieke patiënten tussen ziekenhuizen. Door de vele coronabesmettingen in het land is de druk op sommige ziekenhuizen zodanig toegenomen dat ze geen plek meer hebben op de intensivecareafdelingen.

De luchtmacht heeft een Airbus A310 MedEvac klaarstaan voor het vervoer van zes patiënten per keer. Er is ook een surveillancetoestel, een A319OH, omgebouwd zodat er aan boord plek is voor twee patiënten. Naar verwachting worden tegen het weekend tientallen patiënten verplaatst.

De patiënten gaan naar ziekenhuizen met genoeg capaciteit op de intensivecareafdelingen. Het is nu met name druk in de ziekenhuizen in het zuiden en oosten van Duitsland. Daar worden de inwoners extra hard getroffen door de vierde besmettingsgolf. Dit zijn ook de regio’s waar relatief weinig mensen hun coronaprikken hebben gehaald.

Duitsland vangt ook Nederlandse coronapatiënten op nu de drukte in de ziekenhuizen in Nederland is toegenomen. In deelstaat Noordrijn-Westfalen, die aan Nederland grenst, is plek voor twintig patiënten uit Nederland.

Foto Shutterstock