Exposities

Drukkerijmuseum “poëzie albums en vrienden boekjes”

Drukkerijmuseum Meppel organiseert de expositie “poëzie albums en vrienden boekjes” uit deze omgeving. Het poëzie album is een heel waardevol tijds document, en voor heel veel vrouwen een bijzonder aandenken aan ouders, broers, zusters, vriendjes en vriendinnetjes. Zij schreven er een lief versje in en soms met prachtige plaatjes of met eigen tekeningen de bladzijde versierden.

Uit de collectie van het stadsmuseum Deventer worden een aantal originele Amicorum albums tentoongesteld die de geschiedenis laten zien van de “vrienden boeken” uit de periode 1800-1850 heel bijzonder. Want het waren vaak losse kleine velletjes, bijeen gehouden in een soort doosje met daaromheen een fraai versierd boek omslag. Zij zijn daardoor geweldig goed bewaard gebleven.

Het drukkerijmuseum is nog op zoek naar uw bijdrage aan deze unieke tentoonstelling vanaf 29 september t/m 23 december. Zoek uw album dus op, schrijf er een leuk bericht bij wat wij er bij kunnen leggen. Alle albums zullen veilig in vitrines worden gelegd. Natuurlijk zijn uw gegevens en telefoonnummer erbij ook erg belangrijk als u hem inlevert dan liefst op dinsdag 20 september ‘s middags van 13.00—17.00 uur in het Drukkerijmuseum aan de kleine Oever 11 te Meppel.

Foto Drukkerijmuseum Meppel