Nieuws

Drentse Bakfiets bezocht Reestoeverschool Meppel

Deze week is het Nationale Sportweek De buurtcoaches van 12 gemeenten in Drenthe maken er een extra feest van. Zij trekken met de Drentse Bakfiets langs gemeenten, scholen en sportcomplexen. De hele week zijn er in alle gemeenten en ook in Meppel sportieve activiteiten. De buurtsportcoaches van Meppel stapten maandag op de Drentse Bakfiets en reden naar de Reestoeverschool. Hier waren de hele dag sportieve activiteiten waaronder een heuse hindernisbaan.

Bij de Reestoeverschool werd ook stilgestaan bij de verkiezing van de Gezondere School. Er werd gevierd dat de Reestoeverschool 2 jaar terug het vignet Gezonde School ontving. Helaas door alle corona perikelen had men dat heugelijke moment nog niet kunnen vieren. Daar werd maandag alsnog aandacht aan besteed.

De Nationale Sportweek wordt al 18 jaar georganiseerd op initiatief van NOC*NSF. Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen NOC*NSF zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport.

Foto Sascha Duwel