Cultuur

Drenthe Plat: lekker lachen om Drentse Humor

Drenthe Plat komt naar Meppel op 11 november a.s.

Decennialang genoot het drentse publiek van de jaarlijkse tournee`s van het humorgezelschap Drenthe Plat. Met hun “ Drentse humor op z`n best” stond de groep garant voor een heerlijke onbezorgde avond uit waar het publiek graag kwam genieten. Maar ook hier gooide de komst van de corona crisis danig roet in het eten.

Gelukkig lijkt het leed nu geleden en vol overgave heeft Drenthe Plat zich gestort op het schrijven en ontwikkelen van een heerlijke nieuwe show, waarmee nu weer langs schouwburgen en theaters wordt getoerd.
De nieuwe voorstelling is het 45ste programma, dat Drenthe Plat voor het voetlicht brengt.

Prachtige anekdotes, doldwaze situaties en dolkomische typetjes wisselen elkaar af in een heerlijke mix van humor en gein, waar de lachspieren
zwaar op de proef worden gesteld.

En natuurlijk sluit Drenthe Plat ook dit seizoen af met het succesduo Aaltje en Trijntje, twee al op leeftijd zijnde hartsvriendinnen , die uit de school klappen over hun belevenissen in het Drenthe van vroeger en nu. Heerlijke, herkenbare situatiesmaken de optredens van de dames tot een absoluut hoogtepunt in het drentse dialectrepertoire.

Vrijdag 11 november is het nieuwe theaterspektakel van Drenthe Plat te zien in Cultureel Centrum De Plantaan, Vledderstraat 3E, Meppel, telefoon 0522 251025. De entreekaarten zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar bij De Plantaan.

Telefonisch reserveren kan ook. Bel dan met De Reserveerlijn onder telefoon 074 3841718 en Uw kaarten liggen op de avond zelf voor U klaar aan de kassa.

Voor meer informatie: www.drentheplat.com.

RTV Meppel/Drenthe Plat