Nieuws

Dorpsvereniging Nijeveen houdt enquête

Hoe ervaren de bewoners van Nijeveen het leven in hun dorp? De Dorpsvereniging Nijeveen houdt komende weken een enquête waarin de Nijeveners wordt gevraagd wat ze waarderen en wat beter kan in Nijeveen. Via de website van de vereniging kan men tot 1 november een uitgebreide vragenlijst invullen. Met de uitkomsten en conclusies wordt de ‘Dorpsvisie 2025’ bijgesteld.

‘Samen willen we een mooi dorp zijn waar we met elkaar prettig kunnen leven, wonen en werken’, zegt voorzitter Klaas Neutel. ‘Het dorpsgevoel is belangrijk en juist in deze bijzondere tijd wordt leven op het platteland bijzonder gewaardeerd.’ Voor de dorpsvereniging is het van waarde om te weten of de inwoners dat ook zo ervaren. ‘Aan de hand van de resultaten kunnen we de koers van de vereniging voor komende jaren bepalen’, vervolgt Neutel.

‘Eigenlijk zou vorig jaar de ‘Dorpsvisie 2025’ worden bijgesteld. We hadden een aantal bijeenkomsten gepland om met de inwoners van gedachten te wisselen. Helaas gooide corona roet in het eten. Met de enquête hopen we alsnog waardevolle informatie op te halen.’ De voorzitter roept alle Nijeveners op om de vragen in te vullen. ‘We rekenen erop dat veel bewoners de moeite nemen en laten weten wat zij belangrijk vinden en wat beter moet in Nijeveen.’

De uitkomsten van de enquête en de conclusies worden gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst dit najaar. ‘De richting die we dan bepalen en de speerpunten die we met elkaar benoemen, gaan bijdragen aan de leefbaarheid van ons mooie dorp’, stelt Neutel.

De Dorpsvereniging Nijeveen behartigt de belangen van Nijeveen. Zij inspireert, faciliteert en verbindt initiatieven, die op eigen kracht of samen met andere organisaties, plaatsvinden in het dorp. De dorpsvereniging bemiddelt en zoekt voortdurend verbinding met de gemeente Meppel en is daarbij een serieuze partij die de dorpsgemeenschap vertegenwoordigt.

De enquête is te vinden tot 1 november via de website www.dorpsverenigingnijeveen.nl.