Regio

Doortrappen en veilig fietsen met een fietshelm

De actie is de start van het Doortrappen seizoen. Doortrappen helpt, motiveert en inspireert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren wordt aangeboden. De activiteiten zijn opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Tijdens de activiteiten kan men bijvoorbeeld een proefrit maken op een elektrische fiets of een driewielfiets, er worden handige tips gegeven over veilig fietsen, én ontdek je de mooiste fietsroutes door Drenthe.

Door fietsongevallen onder de groep 65-plussers loopt een deel van de mensen hoofd- en/of hersenletsel op. Uit onderzoek blijkt dat bij een ongeval fietsers met een helm 60% minder kans hebben op ernstig, en 70% minder kans op dodelijk hoofd- en/of hersenletsel, dan fietsers zonder helm. Inwoners van Drenthe die 65 jaar of ouder zijn, kunnen vanaf 10 april 2024, op de Nationale Dag van de Fietshelm, bij een Drentse fietsenzaak een goedgekeurde helm (CE 1078) met fikse korting aanschaffen

Kijk voor meer informatie over Doortrappen op: www.doortrappendrenthe.nl. Meer informatie over de kortingsactie staat op: www.provincie.drenthe.nl/fietshelmenactie.

Tekst/foto Meppel Actief