Nieuws

Documentaire ‘Ik kan het, PUNT!’ draait nog een avond in Meppel

De indrukwekkende documentaire ‘Ik kan het, PUNT!’, waarin zes bewoners van zorginstelling Oranjeborg afgelopen zomer werden gevolgd in aanloop naar en tijdens de beklimming van de Mont Ventoux, wordt op dinsdag 30 januari gratis vertoond bij Luxor Cinemas in Meppel. Er staan voorlopig twee voorstellingen gepland: om 19.00 uur en 20.15 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of er wellicht een derde voorstelling nodig is. De voorstelling van 19.00 is al nagenoeg vol.

De documentaire is op 2 november 2023 in première gegaan. Zo’n achthonderd mensen hebben die dag de film van Wouter Taal en Thomas Liebe gezien en waren diep onder de indruk. In de docu worden zes bewoners van Oranjeborg gevolgd, die de strijd met de elementen aangaan om geld in te zamelen voor de Stichting ALS.

Het is het werkelijke verhaal van zes stoere mannen, die veel tegenslagen hebben gekend in het leven en in Frankrijk een overwinning op zichzelf hebben behaald. Ze stellen zich in de interviews kwetsbaar op, geven een inkijkje in hun verleden, maar stralen vooral trots en wilskracht uit in hun ambitie de top van de Mont Ventoux te halen.

Algemeen directeur Albert Jan Vos van Luxor Cinemas over de docu: ,,Ik ben erdoor geraakt. Dit is het leven, dit is hoe de mannen hebben gevochten. Daar haal je zelf ook weer motivatie uit. Cameratechnisch zit de film fantastisch in elkaar.” Vos is van mening dat de documentaire een veel groter publiek hoort te bereiken. ,,Dit kun je zo uitzenden op NPO 2.”

Al eerder werd duidelijk dat Oranjeborg de film ‘zo breed mogelijk wil wegzetten’.

Aanmelden kan via: https://oranjeborg.nl/nieuws/herkansing-/134/

Tekst Voorzet Media /foto Paul Bink