Nieuws

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Meppel

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit Herberg ‘t Plein in Meppel.
Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar over de grote problemen met de treinverbinding. Het spoor bij Meppel is een belangrijke schakel tussen de noordelijke provincies en de rest van het land. Maar vaak staan de perrons vol reizigers die geen kant op kunnen door de zoveelste storing.

Bewoners van een buurtje onder de rook van het Meppeler stadhuis verkeren in grote onzekerheid. Op de huizen die daar al zo’n honderd jaar staan, blijkt namelijk geen woonbestemming te rusten. Heeft de gemeente wel oog voor de zorgen van de bewoners?

In Meppel werd verzetskrant Trouw uitgegeven. Stein van Ittersum van het Drukkerijmuseum is te gast samen met journalist Rianne van Oosterom. Zij dook in de verhalen van verzetsvrouwen die de illegale krant verspreidden.

Actrice Lotte Dunselman uit Meppel bedacht en speelt in ‘De kant van Ada’. Een theaterstuk dat is geïnspireerd op de vrouw van de boer die Marianne Vaatstra vermoordde en dat 13 jaar verzweeg.

Verder is Henk Boerwinkel te gast: wereldberoemd marionettenspeler uit Meppel.
En: de bekende boswachter André Donker werkte lang in de Drentse natuurgebieden, zoals het Moordenaarsveen. Dat is nu een locatie in zijn nieuwste thriller.
Ook praten Frank en Erik met Koen Bloemen. Deze Meppeler is de aanvoerder van het nationale rugbyteam.

Esther Groenenberg verzorgt de livemuziek. Judith van der Steeg brengt een ode aan Meppel.
(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 18 februari bij te wonen.

Locatie: Herberg t’ Plein, Prinsengracht 1, Meppel.

Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Tekst BNNVARA/foto Annemiek van der Togt