Gemeente

De SlimWonen App voor heel Meppel

Energie besparen is veel makkelijker wanneer je precies weet hoeveel je energieverbruik is en wat dat kost. Om dit inzicht te geven, biedt de gemeente Meppel, in samenwerking met woningcorporaties Actium en Woonconcept, alle inwoners gratis de SlimWonen App aan.

Bespaar tot wel € 200 per jaar
De SlimWonen App laat zien hoeveel stroom en gas de gebruiker per uur, dag, maand en jaar verbruikt en hoeveel dat kost. Een woning met zonnepanelen? Dan is ook te zien hoeveel stroom u terug levert. Daarnaast kan de gebruiker zijn verbruik vergelijken met andere huishoudens. De app zit ook vol handige tips en bespaarproducten.

Wat doen de energieprijzen?

Wilma Lensen-Seine, gemeente Meppel: ‘De energiekosten zijn voor de meeste inwoners nog steeds hoog. Het is onduidelijk hoe de prijzen zich gaan ontwikkelen. Inzicht in je energieverbruik én besparen blijft belangrijk. Daarom is de SlimWonen App gratis beschikbaar voor alle inwoners van Meppel.”

Een onafhankelijke app

De SlimWonen App is onafhankelijk en niet gericht op de belangen van een energieleverancier. De gebruiker staat voorop. Dat betekent dat de SlimWonen App altijd beschikbaar is voor inwoners, welke energieleverancier je ook hebt of kiest.

Aan de slag

Alle huishoudens in de gemeente Meppel die de app nog niet hebben gedownload, ontvingen per post een activatiecode. Hiermee is de SlimWonen App in gebruik te nemen om energie te besparen.

Gemeente Meppel