Natuur

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

De zon komt net op, dauw ligt op het gras. Het is nog wat fris maar je voelt de warmte van de zon langzaam toenemen. Ga mee dauwtrappen op Hemelvaartsdag! Vanuit Buitencentrum Drents-Friese Wold organiseert Staatsbosbeheer op donderdag 18 mei een eigentijdse versie van deze eeuwenoude traditie. Ga mee met onze gids voor een afwisselende en ontspannen wandeling.

Dauwtrappen betekent dat je vroeg uit de veren moet, maar daar ga je vast geen spijt van krijgen. In de vroege ochtend is de natuur op zijn mooist. Geniet van de opkomende zon en het ochtendconcert van de talloze vogels, van het prille lentegroen en de frisse bosgeur. U wandelt naar het uitgestrekte stuifzandgebied het Aekingerzand, waar rust en ruimte op dit tijdstip van de dag gewaarborgd zijn. Natuurlijk bent u vrij om voor het ultieme dauwtrapgevoel een deel van de wandeling op blote voeten te lopen. Gegarandeerd een tintelfrisse gewaarwording!

Datum: donderdag (Hemelvaartsdag) 18 mei. Tijd: 7.00 – 9.00 uur. Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold
Kosten: € 8,50 volwassene; € 5,00 kind t/m 12 jaar; (optie ontbijt bij te boeken) Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/dauwtrappen-aekingerzand

Staatsbosbeheer/ foto Vroege Vogel