Nieuws

Cursus Succesvol vrijwilligers werven

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar. Maar zijn ze ook onvindbaar? Veel clubs kampen met een tekort aan vrijwilligers, het doen van vrijwilligerswerk is niet voor alle leden vanzelfsprekend. Tijd en betrokkenheid ontbreekt. Laten nu juist dat de succesfactoren zijn om vrijwilligers te werven. Als je ervan uitgaat dat iedereen wel iets zou kunnen en willen doen voor de vereniging kun je veel nieuwe vrijwilligers bereiken.

De afgelopen 3 maanden hebben 10 verenigingen en organisaties de cursus met succes gevolgd. In 3 avonden werd er geleerd om vrijwilligers met succes te werven. Op iedere avond werden er tips en handvatten gedeeld om gelijk aan de slag te kunnen gaan.

AV de Sprinter, FC Meppel, FC Meppel Gymnastiek, Korfbalvereniging Ruinerwold, Meppeler Hockey Vereniging, Sterk Meppel, Handbalvereniging Meppel AZ, Dorpsvereniging Nijeveen, PGM de Baander en MVV Alcides gaan allen de komende maanden aan de slag om meer vrijwilligers te werven.

Een paar mooie opmerkingen aan het einde van de cursus: “Waardevolle cursus” aldus Diana Fidder, Handbalvereniging Meppel AZ. Petra Hasper, AV de Sprinter vulde aan: “Hele inspirerende avonden, leuk om naartoe te gaan, prettig met meerdere verenigingen/organisaties”. En Jannie Bloemert, FC Meppel Gymnastiek: “Mooi inzichten gekregen”

In samenwerking met SportDrenthe en Meppel Actief werden deze avonden georganiseerd, beide partijen kijken met succes terug op de avonden.

Tekst en foto: Meppel Actief