Cultuur

Culturele seizoen Meppel start tijdens Drentse Uitmaand

In september start het nieuwe culturele seizoen. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar. Van festivals en workshops tot theatervoorstellingen en uitmarkten. Voor de inwoners van Drenthe hét moment om hun liefde voor kunst en cultuur te (her)ontdekken. Het thema van de Uitmaand 2022 is dan ook Kunst zoekt liefde.

In de gemeente Meppel vinden verschillende activiteiten plaats, waarvan een tweetal opvallen. Op 4 september ligt het Wilhelminapark bezaaid met kleedjes tijdens Picknick in the Park. Jools, Papaformigas, Duo Sonic en DJ Mic Zoot vormen het muzikale programma en er is vermaak voor kinderen. De entree is gratis en eigen consumpties zijn toegestaan.

Op 23 en 24 september wordt het kunstevenement Kijk Je Ogen Uit georganiseerd. Tussen de 30 en 50 kunstenaars tonen schilderijen, beelden en collages op verschillende locaties in de stad. In aanloop naar het evenement verschijnen er al kunstwerken in etalages en op straat.

Een overzicht van alle Drentse Uitmaand-activiteiten in de gemeente Meppel is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.

Foto kunst&cultuur.nl