Culturele plaatsen om te bezoeken in Meppel

Meppel is een stad gelegen in het zuidwesten van Drenthe. Als kleinste stad van de provincie Drenthe staat deze stad bekend als transport haven voor turf. Meppel had vroeger veel vaarwegen, maar tegenwoordig is er nog maar één over. Deze stad is gemakkelijk te bereiken. Meppel heeft namelijk regionale en landelijke treinverbindingen. Je kunt dus gemakkelijk met de trein naar deze stad. Het is ook mogelijk om deze stad met de bus te bereiken. Meppel is een bezoek waard omdat het veel bezienswaardigheden heeft. Je kunt musea, windmolens en historische centra bezoeken. De beste tijd om Meppel te bezoeken is in juni, juli of augustus. Maar wil je van oktober tot december naar Meppel, zorg dan dat je antislip sokken draagt. Dit zijn de leukste attracties van Meppel.

De Vlijt
De Vlijt is een molen aan de Sluisgracht. Het werd gebouwd in 1859 en vervolgens herbouwd in 2002. Deze structuur is een achthoekige houten molen die is gebouwd op een stenen onderbouw.  Deze molen heeft een gietijzeren as. De Vlijt opereert als korenmolen. Tegenwoordig wordt de molen echter niet meer gebruikt. Deze molen heeft een schilderachtig landschap. Het is gelegen aan de kant van de waterwegen. Je kunt op deze plek een geweldige foto maken. Deze stad zal in de winter erg koud zijn, dus als je bij koud weer naar De Vlijt gaat, moet je dikke wollen sokken heren dragen.

De Weert
Molen de Weert ligt aan de rivier De Reest. Deze molen is gebouwd in 1807. De Weert is een van de belangrijkste molens voor de leerindustrie in deze stad. Rondom deze molen vind je houten schuren. Deze schuren werden gebruikt om eikenschors op te slaan. In 1937 werd deze molen gesloopt vanwege verzekerings- en onderhoudskosten. Maar in 1993 werd deze molen herbouwd. Nu is De Weert een van de mooiste molens van Meppel. Deze molen draait alleen op zaterdag. Je kan deze molen dus enkel bezoeken op zaterdag van 11u tot 17u. Ook al bezoek je deze molen in de middag, de temperatuur zal in de winter erg koud zijn. Je moet dus geiten wollen sokken dames dragen.

Drukkerij Museum
Dit museum toont de geschiedenis van de drukkerij stad. Meppel stond bekend als handelsstad. Omdat deze stad veel waterwegen heeft, heeft het een levendige handel ontwikkelt. Veel drukkers kwamen naar deze stad om hun werk uit te oefenen. Vandaag zijn er meer dan 60 grafische bedrijven actief in deze stad. De Stichting Grafisch Museum Drenthe is gebouwd in 1985. In december 1995 werd de naam van dit museum veranderd in Drukkerij Museum Meppel. Dit museum presenteert een demonstratie van hand- en machinaal drukken, zetwerk en papierscheppen. Dit museum kan een leuke educatieve bestemming zijn. Je kunt met je kinderen naar dit museum gaan zodat zij de geschiedenis van Meppel als drukkerij stad leren kennen. Meppel is om bovenstaande culturele activiteiten een van de meest leerzame plaatsen om te verkennen. Ga eens een weekendje op bezoek om wat cultuur op te snuiven!