Sport

CSE Topsportacademie start talentprogramma korfbal

CSE Topsportacademie Nederland in Zwolle wil in samenwerking met het KNKV starten met een talentprogramma voor jonge korfballers. Vanaf het schooljaar 2024-2025 kunnen talenten bij het CSE een opleiding volgen en zich professioneel ontwikkelen in hun sport.

CSE Topsportacademie is uniek in Nederland. Als ambitieuze sporter krijg je op het CSE de kans om je sporttalent optimaal te ontwikkelen en daarbij een opleiding op je eigen niveau te volgen (vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, maar ook mbo- en hbo-opleidingen). Talenten vanuit zo’n 20 verschillende sporten kunnen terecht op het CSE. Talenten kunnen zich volledig concentreren op de sport, en tegelijkertijd hun schooldiploma halen. Het CSE zorgt ervoor dat elk talent het beste uit zichzelf haalt, op alle fronten. De begeleiding is deskundig, zowel op sportief als onderwijsvlak, maar ook gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de talenten, onder andere door middel van een uitgebreid skills-programma.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in CSE’s unieke combinatie van groeien in topsport én in het klaslokaal organiseert het CSE de CSE Open. Op woensdag 15 november tussen 17.30 en 20.00 uur is het CSE (Boerendanserdijk 2A te Zwolle) voor iedereen geopend: talenten en ouders, maar ook coaches, trainers, sportbonden en sportverenigingen. Je kunt vrijblijvend kennismaken met het onderwijs en álle 19 sporten die op het CSE worden aangeboden. Ook staan sportmanagers, leraren en medetalenten klaar voor een kennismaking. Aanmelden is verplicht en meer informatie daarover vindt je op onze website: https://www.cse-topsportacademie.nl/open-dagen

Tekst CSE Topsportacademie/foto Gertrude de Vries