Ondernemend

Crypto via de radio

Commerciële partnerbijdrage

Dat de crypto een groot wereldwijd bekend fenomeen aan het worden is, kan niet meer ontkend worden. Het beleggen in de crypto wordt steeds populairder in Nederland maar ook de landen om ons heen. Via het internet, de tv, magazines, forums of de radio wordt er dagelijks over gesproken. De radio beluisteren wordt niet alleen gedaan met als doel muziek te beluisteren. Het volgen van je favoriete radiostation kan ook als reden hebben om meer te weten te komen over de crypto en de blockchain.
 
Kom meer te weten over crypto via podcasts
De podcast is een radio programma die via het internet gepubliceerd wordt en beluisterd kan worden. Het ideale hiervan is dat je het luisteren kunt op een moment wanneer het jouw het beste uitkomt. Je kunt het zien als een soort van audio blog of radioprogramma on demand. Wat een podcast zo uniek maakt is dat er alleen audio en geen video heeft. Hedendaags zijn er via de radio op diverse stations speciale crypto podcasts te beluisteren. Neem een voorbeeld aan radio BNR, radio 1 of radio 2 waar specialisten vertellen over de crypto en blockchain. Men neemt de luisteraar mee in de wereld van het beleggen in crypto zoals een litecoin. Dit kan de luistercijfers ten goede doen doordat er meer dan alleen muziek luisteraars naar het radiostation getrokken worden. Trends, ontwikkelingen, een verwachting van de markt of litecoin koers etc. wordt er gedeeld met de luisteraars. Hierdoor kom je meer te weten over de wereld van de crypto en de blockchain waardoor je jezelf nog meer ontwikkelen kunt. De crypto is namelijk voor vele mensen nog een onbekend iets, dankzij de radio wordt het mogelijk gemaakt om hier meer over te weten te komen. Geheel gratis en op ieder moment van de dag beschikbaar!

Crypto prijzen via de radio te winnen
Radio stations houden zich niet alleen bezig met het uitzenden van muziek maar ook speciale programma’s, nieuws lezingen, acties of prijzen worden er geregeld uitgedeeld aan de luisteraars. Waar voorheen een prijs als een leuke vakantie of waardebon uitgereikt werkt aan de radiofan is het tegenwoordig heel normaal om crypto gerelateerde prijzen te verloten aan de luisterende deelnemers. Het winnen van een ‘x’ bedrag in Bitcoin of Litecoin is iets waar je niet raar van op moet kijken. De crypto begint een steeds prominentere rol te spelen in de maatschappij en zo ook op de radio waar niet alleen gesproken wordt over deze nieuwe trend maar ook daadwerkelijk betaald wordt in de crypto valuta’s. 

Radio en blockchain in de toekomst
De muziekwereld wordt ook steeds meer beïnvloed door de crypto door de opkomst van NFT’s. Muziek producers of artiesten etc. laten hun muziek in de blockchain opnemen om zodoende een stempel op hun uitgebrachte creatie te zetten. Het radio-wezen zou hier in de toekomst ook op in kunnen spelen door bepaalde zaken met de blockchain te verbinden wat voordelen en veiligheid opleveren zal. De komende jaren zal de NFT zich nog verder ontwikkelen waarbij het nog veel verder gaat dan digitale plaatjes verkopen. Indien alle intellectuele eigendommen als NFT’s gaan vastleggen in de blockchain, zal dit de toekomst van de radio ook zeker gaan veranderen.