Nieuws

Coronatijd: We bewegen meer en slapen langer

Bevorderen van fysieke en mentale gezondheid voornaamste reden om te bewegen. Ruim 40 procent van de Nederlanders die aangeeft actief in beweging te zijn geweest tijdens de coronacrisis is ook daadwerkelijk meer gaan bewegen. 77 procent van hen is van plan om dit goede gedrag vol te houden. De voornaamste reden om dit te doen is voor hun fysieke en mentale gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting naar hersengezondheid onder 1072 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

“De coronacrisis heeft ons niet alleen maar negatieve dingen gebracht”, zegt Koko Beers, Neurobioloog en woordvoerder bij de Hersenstichting. “Veel mensen zijn bewuster gaan nadenken over hun gezondheid en het belang daarvan. Zo geeft 65 procent van de Nederlanders aan tijdens de coronacrisis activiteiten gedaan te hebben om actief te blijven. 86 procent van hen is gaan wandelen en 55 procent is gaan fietsen. Hardlopen en skeeleren zijn voornamelijk bij de jongere doelgroep in trek.

De voornaamste reden om te bewegen is om de fysieke en de mentale gezondheid te bevorderen. Bijna 80 procent van de Nederlanders die meer zijn gaan bewegen tijdens de coronacrisis geeft aan dit gezonde gedrag ook na afschaffen van de coronamaatregelen vol te willen houden. 1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.   

Foto Pixabay