Kerk

Concert afscheid Klop-orgel Het Erfdeel

Zaterdagmiddag konden belangstellenden genieten van een prachtig orgelconcert in Het Erfdeel. Nu Het Erfdeel op 31 december de deuren gaat sluiten, hadden een aantal organisten het plan opgevat om een afscheidsconcert te organiseren, om zo op een goede manier afscheid te nemen van het Klop-orgel. Het was spannend, want vanwege de aangescherpte coronamaatregelen was het moeilijk in te schatten hoeveel mensen er zouden komen. De kerkzaal was coronaproof ingericht.

Een prachtig eerbetoon aan het orgel en zeker ook aan de organisten. Werken van J.S. Bach, J.G. Walther, John James, Claude Balbastre, Anton Diabelli en Michaël Schutz werden ten gehore gebracht. Alle registers werden open getrokken en de organisten verrasten ons met een grote variatie aan mooie muziek. Dit geheel werd afgesloten met een samenzang. De organisten Fenna van der Weide, Albert Hoekerswever en Gert Kiewiet werden bedankt voor hun prachtige bijdrage en ontvingen een boeket bloemen. Het concert is nog terug te kijken op het YouTube kanaal van Het Erfdeel.

Vanaf 1 januari 2022 gaan de deuren open van de Nieuwe Oecumenische Gemeente te Meppel. Dan worden de gemeenteleden ontvangen in de Do-Re kerk aan de Vledderstraat 30 en dan zullen de organisten het orgel aldaar bespelen.

Foto Joke Berendsen