Evenementen

Column van Jos Eising: “Sportieve waardering”

Op 25 januari werden de jaarlijkse sportprijzen weer uitgereikt, op het Sportgala Meppel in Schouwburg Ogterop. Een spectaculaire opening op drums door Joey. 7 jaar. Drie ambities. Drummen in de Ziggo Dome, spelen in het eerste van DOS, en net zoveel scoren als Eline van Veldhuijsen van DOS’46.

Heel veel succes Joey! Zet hem op!

Sportman, Sportvrouw, Sportploeg van het jaar, de vitaliteitsprijs, de vrijwilligersprijs en de Arend Middelveldt Eregalerij. In al deze categorieen zijn er sporters, ex-sporters en vrijwilligers onderscheiden.

Alle winnaars, gewaardeerde vrijwilligers, iedereen die is onderscheiden, van harte gefeliciteerd met jullie prijs en waardering. Bedankt voor je inzet, en veel succes het komende jaar binnen jouw sport, of uw vereniging.

Prachtige optredens, dansen, vechtsporten, mooie woorden, ballonnen op het eind, alles was weer ouderwets aanwezig. In de uitverkochte grote zaal.

Waar een paar weken eerder de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Meppel plaatsvond. Waar, door onze burgemeester, terug gekeken werd naar afgelopen jaar, en ook vooruit naar 2024.

Minder geweld in de Meppeler horeca in het weekend, ook ’s nachts moet Meppel een veilige plek zijn. Daar zullen we samen voor moeten zorgen.

Puy du Fou. Daar werd door cabaretgroep Wakker Nijeveen uitgebreid bij stil gestaan. Puy du Fou, hier naar toe. Compleet met Franse les. De Arc de Triomph, de Notre Dame op de plek van de Eendracht, een ondergrondse spoorlijn naar Nijeveen. Ze zagen het al helemaal gebeuren…..

Toch kwam de volgende dag het bericht dat men had besloten om het themapark ergens anders te gaan vestigen.  Puy du Fou. Niet hier naar toe.

Dan maar in het weekend naar de lokale sportvelden, om te zien welke potentiële Sportvrouw, sportman of Sportploeg van het jaar volgend jaar in de prijzen gaan vallen. Wat is uw favoriete sport of sportploeg in Meppel? Waar gaat u graag kijken?

Om dan op zaterdagavond, op een gezellige en veilige manier, het uitgaansgebied van Meppel op te zoeken. Zonder geweld.

Stappen, uitgaan, napraten over de afgelopen week, de geleverde prestaties op de lokale sportvelden nabespreken.

Wat vond u de mooiste sportprestatie van 2023?

De afterparty in de foyer werd verzorgd door Karambam. Altijd een feestje!

Een sportief 2024 gewenst!

Jos Eising/ foto Leo de Harder