Cultuur

Coaching traject Popsport Drenthe van start

Vier singer-songwriters, één duo en één band zijn deze maand gestart met het coachingsprogramma Popsport. De jonge muziektalenten tussen de 12 en 21 jaar hebben de droom om op grote podia hun muziek te brengen. Popsport Drenthe helpt de jongeren bij het realiseren van hun muzikale plannen en ambities. Ze worden gecoacht en volgen workshops tekstschrijven, promotie en podiumpresentatie. Het gaat om Madeloefje (Drouwen), La Juulz (Emmen), Marieke Schenk (Tynaarlo), Ellen & Viola (Assen), Nina Wood (Assen) en de band Bliss (Emmen). Stichting Kunst & Cultuur coördineert Popsport Drenthe in samenwerking met The Bake Shop.

Coaches Robin Assen (Navarone), Cyntha Weiss (CYNN) en Menno Timmerman (The Men-O) ondersteunen de acts de komende weken in hun ontwikkeling. Aan het eind van het traject wordt één artiest of act gekozen die naar het landelijke traject doorstroomt. Deze plek is voor de jonge artiest of artiesten die de meeste progressie hebben gemaakt in het programma.

De eerste keer dat de deelnemers aan Popsport 2022 te zien zijn is op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe. De singer-songwriters, het duo en de band staan dan op het podium Welcome to the playground.

Popsport Drenthe wordt in juli afgesloten met een optreden voor publiek. De act die doorstroomt naar het landelijke traject krijgt studiotijd en trainingen met andere geselecteerde acts uit het land.

Foto Jan Lenting