Cultuur

Café Clouso presenteert minifestival ‘Hey Ho Clouso’

Op zaterdag 9 juli vindt in de achtertuin van muziekcafé Clouso in Meppel een minifestival plaats met vijf lekker stevige bands. Onder de titel ‘Hey Ho Clouso’ kunnen muziekliefhebbers vanaf 15.00 uur genieten van Bad Penny, Robbing Banks, Bongloard, Afterpartees en The Kryng. Voor de versterking van de inwendige mens wordt gezorgd voor Hindoestaanse catering. ‘Hey Ho Clouso’ wordt georganiseerd in samenwerking met de Muziekcoöperatie Meppel. Tickets kosten € 17,50 in de voorverkoop via muziekcooperatie.nl. Tickets aan de deur kosten € 20,-

Bad Penny is een jonge Amsterdamse glitterpunkband onder leiding van frontvrouw Sofie Ooteman. Ze toerden al in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Robbing Banks is een one-man-band uit Utrecht: Robin van Saaze is gitarist, drummer, zanger, producer én platenbaas van zijn eigen band. Hij maakt onversneden garagerock met krachtige liedjes. Eveneens uit Utrecht komt de formatie Bongloard. Zij maken het podium onveilig met fuzzy gitaren, felle basriffs en beukende drums en zijn geïnspireerd door bands als Thee oh Sees en Ty Segall.

Afterpartees is afkomstig uit het Limburgse Horst aan de Maas. De groep brak acht jaar geleden door met energieke 70’s-punk en powerpop en speelde op festivals als Pinkpop, Best Kept Secret en Into The Great Wide Open. The Kryng wordt gevormd door Peter Kroes op bas en Arjan Spies (de gitarist van The Kik) op drums. De grote troef van de band is zanger/gitarist Mark ten Hoor, een vakman als het gaat om het schrijven van pakkende en krachtige nummers. ‘Hey Ho Clouso’ wordt muzikaal omlijst door DJ Suske.

Foto Clouso