Nieuws

Buurtgezinnen en Present verrassen met zomerpakketten

31 Meppeler gezinnen met een kleine beurs, zijn verrast met een zomerpakket! De stichtingen Present Meppel en Buurtgezinnen Meppel organiseerden dit jaar voor de tweede keer een Zomerpakkettenactie. Hulpverleners konden hiervoor gezinnen aanmelden die van een klein budget moeten rondkomen, en daardoor niet op vakantie kunnen. Andere groepen en gezinnen meldden zich aan om belangeloos een pakket voor zo’n gezin samen te stellen.

Via de actie hebben 31 gezinnen in de gemeente Meppel afgelopen week een zomerpakket mogen ontvangen. De samenstellers hebben er echt pakketten op maat van gemaakt, afgestemd op de wensen en interesses van de gezinsleden. Van Lego tot buitenspeelgoed, van een tijdschrift tot verzorgingsproducten, en van een ijsjesbon tot een dagje dierentuin.

Aanvullend zijn er tegoedbonnen toegevoegd, door geweldige donaties van Luxor Theater Meppel, Zwembad de Slenken in de Wijk, Teamuitjesmakelaar Suppen in Meppel, Bezoekerscentrum Dwingelerveld, Punch en Judy Meppel, Leger des Heils Meppel en Lions Club Meppel Reestdal.

Met deze verzameling van attenties en uitstapjes, hoopt de organisatie de zomer voor deze gezinnen wat zonniger te maken. De eerste reacties zijn blij en dankbaar!

Foto eigen