Nieuws

Burgemeester Korteland: ‘Corona-situatie is alarmerend’

Het zou burgemeester Richard Korteland van Meppel niet verbazen als er strengere maatregelen komen. Hij vindt de situatie rondom het coronavirus verslechteren.

“De stijging van het aantal besmettingen is alarmerend”, zegt Korteland. “Om het aantal besmettingen te laten dalen zijn er er nieuwe maatregelen ingevoerd. Het zal het me niet verbazen alsnog veel strengere maatregelen komen, als het aantal besmettingen niet daalt. Ook de GGD maakt zich op voor dat ergere scenario.”

Volgens Korteland leiden de nieuwe maatregelen nog niet tot een groter aantal gevaccineerden. “Het aantal gevaccineerden in Drenthe stagneert. Het is nu 83,8%. Dat is 0,8% meer”, aldus de burgemeester.

Dat er veel besmettingen zijn komt onder andere door de ‘clusterbesmettingen’. Dat zijn veel besmettingen op één plek of binnen een groep, zoals een schoolklas. Mede daardoor is de testcapaciteit is overbelast. Per telefoon de uitslag vertellen lukt in Drenthe nog wel. Op andere locaties in Nederland wordt de uitslag nu per mail verstuurd.

Om meer ruimte te maken voor corona-testen wordt de vaccinatielocatie aan de Eekhorstweg 16 in Meppel nu ook gebruikt voor testen. Mensen kunnen daar ondertussen ook terecht voor hun eerste, tweede of boosterprik.

Foto Shutterstock