Nieuws

Burgemeester huldigt top Cyber Agents Meppel

De beste Cyber Agents uit de gemeente Meppel zijn deze week gehuldigd door burgemeester Richard Korteland en zij ontvingen een beloning: “Door het digitaal vaardig maken van kinderen in onze gemeente, hopen we ook de ouders en grootouders te bereiken. Samen werken we toe naar een digitaal veilig Meppel.”

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom hebben de gemeente Meppel, Politie Meppel en Welzijn MensenWerk de handen ineen geslagen op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Met behulp van het online spel Hackshield leren kinderen alles over hacken, datalekken en veilig internetten. Ze leren online gevaar herkennen en voorkomen. Ook stimuleert het spel de kinderen om ouders en opa’s en oma’s digitaal bewust te maken van cybercriminaliteit.

Het spel is gratis te spelen via www.joinhackshield.nl/gemeente/meppel of door de app te downloaden op een smartphone of tablet. Op deze website is ook meer informatie te vinden.

Tekst RTV Meppel/ foto Isa ter Bork