Natuur

Bos Natuurlijk helaas nog een jaar uitgesteld

Bijna tien jaar geleden startte in Drenthe een jaarlijks terugkerend onderwijsproject ‘Bos Natuurlijk’, een samenwerking van Het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie met de basisscholen in Drenthe. Kinderen van groep 7 en 8 leren tijdens dit project van alles over het bos. Niet alleen in de klas, maar juist ook al struinend door de eindeloze bossen van het Drents Friese Wold. We laten de leerlingen de natuur echt ervaren en geven ze een natuurbeleving die ze niet snel zullen vergeten.

Leren over natuur met hoofd, hart en handen
Bij de start van het project krijgen de leerlingen allemaal interessante informatie over de natuur via gastlessen. Ze leren over de natuur dichtbij huis, over planten, bomen en dieren die ze ook echt tegen kunnen komen als ze op pad gaan. Tijdens de velddag kunnen ze wat ze hebben geleerd gaan ontdekken. Ze struinen onder leiding van boswachters een hele ochtend dwars door het Drents Friese Wold. En ‘s middags volgen ze boeiende workshops in het bos. Als afsluiting volgt altijd een feestelijke presentatieavond voor zo’n vierhonderd genodigden. Alle groepen presenteren dan wat ze geleerd hebben.

In 2022 weer een unieke natuurbeleving
Helaas kon dit project door de coronamaatregelen vorig jaar niet uitgevoerd worden. En ook dit jaar heeft de werkgroep besloten om het niet door te laten gaan, wegens de huidige ontwikkelingen en de onzekerheden die dat met zich meebrengt voor komende herfst. We hopen in 2022 de draad weer op te kunnen pakken en dan weer veel kinderen een unieke natuurbeleving te kunnen bieden!

Bos Natuurlijk