Cultuur

Blues-fenomeen Guy Verlinde in Amen op 17 okt

Zondagmiddag 17 oktober geeft de bekende Belgische bluesmuzikant Guy Verlinde een concert in café De Amer te Amen. Naast hem staat het jonge muziektalent Olivier Vander Bauwede op het podium. Het duo brengt akoestische luisterliedjes waarmee Verlinde laat zien dat hij naast de blues ook thuis is in Americana en het singer-songwriter genre.

De afgelopen 10 jaar domineerde Guy Verlinde de Belgische bluesscene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Op internationale festivals deelde hij de affiche met grootheden als BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat en Jeff Beck. Daarnaast bracht hij met Vander Bauwede ook akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven”.

Olivier Vander Bauwede is één van de nieuwe lichting Gentse bluesmuzikanten. Beïnvloed door Steven De Bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) verkent hij met zijn mondharmonica’s de meest verscheidene muziekstijlen en gaat hij heel wat verder dan de traditionele blueslicks. Hij studeert momenteel jazz aan het conservatorium van Brussel en speelt daarnaast ook gitaar, lapsteel en keyboard.

Tijdens dit concert ligt de focus op de songs van Verlinde’s laatste album “Standing in the Light of a brand new Day’. We kennen Guy Verlinde als de energieke performer, maar hij laat zich steeds liever van zijn meest ingetogen kant zien. Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

Reserveren kan via de website van De Amer: www.cafedeamer.nl. Zondag 17 oktober 2021. Guy Verlinde
Café De Amer, Amen 20, Amen. Aanvang 14.00 uur

Foto Steven Hendrix