RTV Meppel

Blues Alert met Harry van Lier live in de studio

Presentator Gerrit Kuik heeft voor deze laatste uitzending van Blues Alert in 2021 Harry van Lier uitgenodigd. In de blueswereld is deze singer-songwriter zeker geen onbekende. Hij komt uit het Groningse Oldehove en is al sinds zijn 14e bezig met bluesmuziek, ooit samen met zijn broer begonnen. Zij speelden samen in diverse blues- en jazzbands en in de jaren 80 was hij de bassist van de legendarische band AA & the Doctors.

Hij bezocht tweemaal de Mississippi Delta en besloot zich vervolgens op de Mississippi Country Blues te storten. In het voorjaar van 2021 was hij zelfs de Blues-ambassadeur voor Nederland in de Verenigde Staten. Zijn grote liefde ligt in het schrijven van eigen werk. Hij schrijft vooral weemoedige, soms cryptische teksten over liefde, verlangen, angst, leven en dood. Zijn donkere baritonstem zorgt daarbij voor de passende sfeer en dat wordt ook wel omschreven als “haast praatzingend mijmeren met een wonderlijke mix van berusting, humor en tragiek”.

In de uitzending vertelt Harry over zijn leven en aan de hand van de door hem gekozen muzieknummers vertelt hij het e.e.a. over de achtergrond van de nummers of over de artiesten. Er komen o.a. nummers voorbij van Elizabeth Cotton, Jimmy ‘Duck’ Holmes, Bob Dylan, Ranie Burnette, Slim Harpo. Harry brengt zelf live nummers van Bob Dylan en James Son Thomas ten gehore. De complete playlist is terug te vinden op de Facebook-pagina van Blues Alert. De redactie en presentatie was in handen van Gerrit Kuik, de productie werd verzorgd door Henk Hoeben. De uitzending wordt herhaald op vrijdag om 21.00 uur en op zondag om 18.00 uur. Het is te ook te beluisteren via Radio Gemist op de www.rtvmeppel.nl

Foto Henk Hoeben