Blues Alert: Gerrit’s 100e uitzending!

De uitzending van Blues Alert kende ditmaal een speciaal tintje: het was namelijk de 100e aflevering van presentator Gerrit Kuik. In augustus 2019 begon hij als co-presentator bij Alice Piest en na haar overlijden heeft hij het programma eigenlijk naadloos overgenomen. Als groot bluesliefhebber presenteert Gerrit altijd vol passie en overgave. Hij is graag gezien en goed bekend in de blueswereld en heeft daardoor een breed luisterpubliek, tot in buitenland.

Hij draait vaak nieuwe releases, maar heeft ook programma-specials of thema-uitzendingen. De meest speciale uitzendingen zijn echter die afleveringen waarbij er live gasten aanwezig zijn. Zo zijn bijv. Cat Fever Band, Harm Alarm Brinksma van de Brinklz Boogie Band, Harry van Lier en Ruud Weber van de King of the World al te gast geweest in de studio. En het bijzondere is dat de artiesten niet gevraagd hoeven te worden, maar zichzelf aanbieden om live in het programma te willen komen.

Het hoogtepunt van het jaar is altijd weer de Alice Dutch Blues Top 100 Allertijden. Die jaarlijkse marathon-uitzending van 12 uur achter elkaar bluesmuziek hebben we afgelopen weekend weer mee mogen maken. Namens het Blues Alert-team kreeg Gerrit een herinneringsfoto aangeboden ter gelegenheid van het behalen van deze mijlpaal en werd de wens uitgesproken dat er nog vele mogen volgen. Op naar de 250e!

De uitzending wordt herhaald op vrijdag om 21.00 uur en op zondag om 18.00 uur. Het is ook te beluisteren via Radio Gemist op de website www.rtvmeppel.nl

Foto (Henk Hoeben): Gerrit Kuik met zijn herinneringsfoto aan de 100e uitzending