Cultuur

BLINK Kunstcollectief reikt diploma’s uit

Na een periode bomvol einduitvoeringen sloot BLINK Kunstcollectief het les- en cursusjaar écht af met de traditionele examenweek. Tientallen muziekleerlingen uit de regio legden bij BLINK hun A-, B-, C-, of D-examen af waarbij ze moeten voldoen aan landelijk vastgestelde eisen en worden beoordeeld door een examencommissie, bestaande uit muziekdocenten en gastcommissieleden.

De A- en B-kandidaten mochten na het succesvol doorlopen van het examen hun diploma meteen in ontvangst nemen maar de gevorderder kandidaten doen, naast hun examenprogramma voor de commissie, ook een openbaar examen in de vorm van een eindexamenconcert. Dit concert vond plaats op vrijdagavond 5 juli in de theaterzaal van De Plataan. Leon Boerkamp (trombone), Lois Kompagnie (altsaxofoon), Lizzy Roskam (altsaxofoon), Sandra Boekhoven (trompet), Eva Buitenhuis (altsaxofoon), Susan Lindenholz (altsaxofoon) en Joske Dunnink (tenorsaxofoon) werden begeleid door repetitor Rudi Kaldenberg op de vleugel.
De talentvolle musici zijn allemaal geslaagd en gaan gediplomeerd de zomervakantie in.

De lessen van BLINK Kunstcollectief starten weer in september en de eerste activiteiten voor het nieuwe cursusjaar staan alweer gepland.

Meer informatie over BLINK, het lesaanbod en de activiteiten in de komende periode via: www.blinkkunstcollectief.nl   

BLINK Kunstcollectief