Sport

Black Panthers bovenaan na winst in Deventer

Zondag speelde Rugbyclub the Black Panthers tegen de dames van The Pickwick Players. In Deventer werd het 5-26.

De verwachting was dat het een zware wedstrijd zou worden, en dat kwam uit. De Pickwick Players vielen vanaf het begin aan en de Black Panthers konden alleen maar verdedigen. Bijna het eerste half uur stond de Meppeler dames op of in de buurt van de eigen try lijn. Aanval na aanval van de thuisploeg werd afgeslagen. Door goed verdedigen slaagden de Pickwick Players er echter niet in om te scoren. Na een half uur lukte het The Black Panthers om in het spel te komen. Langzaam werden de Deventer dames teruggedreven. Vlak voor rust kwamen de Black Panthers op de speelhelft van de tegenstander. Uit een mooie aanval via de voorwaartsen belandde de bal bij Gwen Barth, die door de verdediging heen liep en tegen de verhoudingen in scoorde. Maureen Cnossen schoot de conversie raak.

De tweede helft werd een wedstrijd voor voorwaartsen. Door de vele knock-ons van beide kanten ontstonden veel scrums. De lijnspelers gaven elkaar weinig ruimte en vooral de voorwaartsen zorgden voor terreinwinst. Omdat het spel zo op en neer golfde duurde het bijna 20 minuten voor Jean Kampstra vlak bij de trylijn van de tegenstander de bal kreeg. De sterke nummer 8 vocht zich door de verdediging en drukte de bal over de achterlijn. Opnieuw Maureen Cnossen benutte de conversie.

Tien minuten later kwam de bal na een mooie aanval via de lijn terecht bij Juul van Saltbommel. Die liep knap door over achterlijn. Daar leek ze een knock-on te maken, maar die werd veroorzaakt door een hoge tackle. De referee kende een penalty try toe, zodat The Black Panthers er 7 punten bij kreeg.

De bezoekers zetten daarna veel druk op de Pickwick Players, Opnieuw Jean Kampstra kreeg de bal in de buurt van de try lijn, en opnieuw worstelde zij zich langs de verdedigers en scoorde.

Het slotakkoord was voor The Pickwick Players. In de laatste minuut rondden zij een aanval goed af. Omdat de conversie werd gemist en de wedstrijd daarna afgelopen was, wonnen de Meppeler rugbydames met 5-26.

Tekst Erik Graafland/foto Flavio Fernandez Flores: Jean Kampstra onderweg naar haar try