Sport

Bijna 50 jaar lid van Nijeveense Tennis- en Padelclub

Gisteravond tijdens de Algemene Ledenvergadering van NTC Nijeveen werd een bijzonder moment gemarkeerd: Geert Prakken en Henk Oosterhuis hebben na bijna 50 jaar hun lidmaatschap beëindigd. 

Hun tennisreis begon in december 1975, toen de banen nog niet waren aangelegd. In de begindagen speelden ze op tegels, waarbij de ballen niet altijd de beoogde richting opgingen. Toch bleven Henk en Geert trouw lid. Later werden er twee betonbanen en een oefenkooi toegevoegd, waardoor de tenniservaring werd verbeterd. 

Tijdens de ALV deelde Geert zijn motivatie voor zo’n lang lidmaatschap. Hij was niet alleen een toegewijd speler, maar ook betrokken bij commissies, het bestuur en het organiseren van districtstoernooien. Zelfs buiten het veld genoot Geert regelmatig van het knusse terras van NTC, waar zijn dochters Anneke en Anja destijds ook speelden. 

Geert gaf aan het prachtig te vinden om steeds weer zoveel bewogen en enthousiaste mensen binnen de vereniging en commissies te zien. Hoewel Geert en Henk nu afscheid nemen, blijft de deur open. Geert wil eigenlijk nog niet stoppen en het bestuurslid Elize Matter deed een oproep aan de aanwezigen om Geert te helpen bij het vinden van aansluiting bij een groepje. Het bestuur bedankt Geert hartelijk voor bijna 50 jaar betrokkenheid en lidmaatschap. Dit getuigt van de warmte en gezelligheid binnen de vereniging. Wie weet keert Geert nog terug, als speler, vrijwilliger of fervent tennisliefhebber.

Tekst / Foto NTC