Schooltv

BiebFabriek weer live in de bibliotheek

Na een jaar van online activiteiten gaat de BiebFabriek op 1 september weer live van start. De BiebFabriek is dé plek voor kinderen van 8-12 jaar die houden van techniek en digitale vaardigheden. De activiteiten van de BiebFabriek worden gratis aangeboden, zodat alle kinderen hieraan mee kunnen doen. Vooraf aanmelden is gewenst. De BiebFabriek is een activiteit van de bibliotheken van Biblionet Drenthe.

September: stop-motion klei-animatie maken en Knikkerbaan Challenge
De eerste activiteit en bestaat uit het maken van een stop motion klei-animatie. Stop-motion is een eenvoudige filmtechniek waarmee je leuke filmpjes kunt maken. Het zijn filmpjes gebaseerd op heel veel foto’s die kort achter elkaar worden weergegeven waardoor een film ontstaat.

Een andere activiteit in september is de Knikkerbaan Challenge. Kinderen bouwen samen een knikkerbaan in de bibliotheek. Voor de winnaars staat er een heerlijke prijs klaar.

BiebFabriek

De BiebFabriek is dé plek waar kinderen aan de slag kunnen met technische en digitale vaardigheden. Hier leren zij in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is een activiteit van de bibliotheken van Biblionet Drenthe.

Iedere maand twee nieuwe activiteiten
De komende maanden zijn er steeds twee nieuwe activiteiten in de bibliotheek:

Oktober
Lego WeDo: maak je eigen bewegende aap
Maak een Halloween monster met lichtgevende ogen

November
Maak een gek filmpje met het Green Screen
Maak een Zenuwspiraal

December
Robotmiddag
Maak zelf een bruisbal

BiebFabriek.nl
Via het platform BiebFabriek.nl is alle informatie over de activiteiten van de BiebFabriek te vinden. Hier kunnen de kinderen zich ook aanmelden voor de activiteiten. Daarnaast kunnen zij gratis lid worden van dit platform en thuis verder gaan met allerlei opdrachtjes. Zo leren kinderen de digitale wereld in een veilige omgeving kennen.

Digitale en technische vaardigheden
Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21ste eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.