Regio

Bewoners Drenthe maken kans op 50 bomen

Bomen slaan CO2 op en maken onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. De Natuur en Milieufederatie Drenthe zet zich met Plan Boom daarom al een aantal jaar in om meer bomen te planten in Drenthe. Nu de NMF Drenthe 50 jaar bestaat, is het tijd voor een bijzondere winactie. Bewonersinitiatieven maken deze winter kans op maar liefst 50 bomen.

Buurtbewoners in Drenthe die een locatie hebben om een dorpsvoedselbos of boomgaard te realiseren kunnen zich voor 15 februari opgeven. Ook initiatieven die al bezig zijn en behoefte hebben aan meer fruit- of notenbomen maken kans op gratis bomen.

De winnaar of winnaars krijgen uiterlijk begin maart bericht via de e-mail. Levering van de bomen vindt plaats in de tweede helft van maart.

Deze jubileumactie is onderdeel van het project Plan Boom, dat ze samen met Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap uitvoeren. Doel is om samen met inwoners minimaal 500.000 bomen te planten in vier jaar. Afgelopen jaar gingen maar liefst 30.000 bomen en struiken de grond in in Drenthe. Een record, welke ze in 2022 hopen te verbreken. Zo dragen ze met z’n allen bij aan een gezond klimaat, biodiversiteit, landschapskwaliteit en leefbaarheid In Drenthe. Meer informatie is te vinden via de website www.planboomdrenthe.nl

Foto: Jack Tillmanns