RTV Meppel

Bepaal de playlist van My Generation

Natuurlijk maken Bert Pleizier en Nathalie van Kasteren in My Generation meer dan eens reclame voor hun sixties en seventies Songfestival special op 4 mei. Want je kunt nog steeds bepalen welke nummers daarin niet mogen ontbreken! Check daarvoor www.facebook.com/nathalieenbert. Wat je in de uitzending van zaterdag ook hoort is de top 10 van de Top 40 van 12 juni 1965, toen de enige echte hitlijst nog maar net een paar maanden uit was. Niet geheel verrassend bezetten The Beatles de eerste plaats. En de vijfde. Maar je komt er ook The Rolling Stones, The Animals, Shirley Bassey en France Gall tegen. Die laatste ken je ook van het Songfestival, evenals de Anderstalige hit die je vanaf 19.00 uur gaat horen. 

Apollo 440 gebruikte in 1997 een deel uit een nummer van Van Halen en aangezien hun track Ain’t talkin’ bout Dub heet, is het niet heel lastig te bedenken uit welke song van Van Halen ze de sample hebben gehaald.

Als je zaterdag op Rtv Meppel afstemt, weet je straks alles over The Funk Brothers, die nergens de credit kregen die ze verdienden, maar als sessiemuzikanten in verschillende samenstellingen op menige Motown klassieker meespeelden. De link is er één tussen The Temptations en The Contours, waarbij de eerste een grote hit hadden kunnen hebben, maar The Contours er per toeval met de winst vandoor gingen. Kortom, een uur is weer te kort!

Tekst/foto www.facebook.com/nathalieenbert