Basisscholen Diever aan de slag met theater

Leerlingen van de basisscholen De Singelier en De Roosjenschool in Diever maken dit voorjaar kennis met verschillende disciplines van theater. Tijdens twee lessen op school krijgen ze workshops over o.a. toneelspelen, improvisatie, decorbouw en kostuumontwerp. Op De Singelier zijn afgelopen twee woensdagen de eerste workshops van start gegaan.

40 leerlingen van groep 6, 7 en 8 onderzochten samen met een docent van Roestvrij Theater hoe ze van alledaagse materialen decorstukken en kostuums konden maken. Welina Ensing van Roestvrij Theater: ‘De kinderen gingen voortvarend aan de slag en de mooiste creaties kwamen voorbij. Een prachtige galajurk compleet met sieraden, volledig gemaakt van vuilniszakken. Een verhuisdoos werd omgetoverd tot kattenkasteel met daaromheen een echte slotgracht om te voorkomen dat de honden het kasteel binnendringen.’

Shakefestival
De theaterworkshops op De Roosjenschool en De Singelier in Diever worden onder schooltijd aangeboden door het Shakefestival en georganiseerd door Roestvrij Theater. Het Shakefestival is een tweedaags festival in Diever met theater, muziek, entertainment en lekker eten en drinken. Dit jaar is het Shakefestival op 2 en 3 juni. Een van de doelstellingen van het Shakefestival is kinderen in aanraking te laten komen met theater.

Kindermiddag
Naast de workshops op de Dieverse basisscholen wordt er ook een kindermiddag aan het festivalweekend toegevoegd. Kinderen kunnen op 3 juni op vrije inschrijving verder aan de slag met verschillende gratis workshops om aansluitend het resultaat op het grote podium aan het publiek te laten zien. Deelnemers krijgen bovendien een gratis toegangskaartje voor een theatervoorstelling naar keuze tijdens het festival.

Tekst Alanda de Boer/ Foto Roestvrij Theater