Sport

Atlas Sport Wielerploeg organiseert Wiekenroute

Op zaterdag 4 september organiseert de Wielerploeg van Atlas Sport voor de derde keer de Wiekenroute. Dit is een tocht van 200 kilometer, opgedeeld in drie ‘wieken’ volgens het principe van de moderne windmolen; etappes van 60 tot 70 kilometer per stuk. Na elke etappe is er een korte pauze in het Atlas Sportcafé. Deelnemers bepalen zelf welke etappes ze meedoen en hoeveel.

Zorgeloos fietsen
Deelnemers aan de tocht kunnen uitzien naar een onbezorgde fietsdag. De groep wordt begeleid door motorrijders van De Antrappers, de plaatselijke motorclub. Verder fietsen er vaste voor- en achterrijders die de wind vangen en zorgen dat de groep bij elkaar blijft. Er rijdt ook een materiaal auto mee zodat eventuele pechgevallen onderweg opgelost kunnen worden en uitvallers in kunnen stappen. Volledig verzorgd dus!

De Speulhorst
Ook dit jaar is een goed doel gekoppeld aan de Wiekenroute: we fietsen we voor speeltuinvereniging De Speulhorst uit De Wijk. Deze vereniging zorgt voor voldoende en veilige speeltoestellen, want buiten spelen is leuk en gezond! De vereniging organiseert ook diverse buitenactiviteiten voor kinderen, zoals de Palmpasenoptocht en de Sint Maartenoptocht. De Speulhorst kan onze bijdrage goed gebruiken. Aan De Stobbe en aan de Vos van Steenwijkstraat moeten speeltoestellen vervangen worden.

Meetrappen
Iedereen kan meedoen! Alle informatie is te vinden op www.atlassport.nl/wiekenroute. Aanmelden kan ook via de website.

Foto Pixabay