Nieuws

Amerika-deskundige aan het woord bij Riemer Barth Boekhandel

Op dinsdagavond 14 mei brengt Kenneth Manusama, Amerika-deskundige, jurist en auteur van het boek “Democratie van het Wilde Westen” een bezoek aan Riemer Barth Boekhandel aan de Woldstraat in Meppel. Bezoekers kunnen meepraten over het Amerika van nu, de aanstaande verkiezingen en de politieke verhoudingen aldaar en hun effect op de wereldpolitiek. Natuurlijk komt Manusama’s boek, waarin hij op pijnlijke wijze blootlegt hoe structureel kwetsbaar de Amerikaanse democratische rechtstaat is, uitgebreid aan bod. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden in de winkel en via de website van de boekhandel.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen eraan en niet eerder stonden de verhoudingen in Amerika zo op scherp. Wat staat er allemaal op het spel in de nieuwe strijd tussen Joe Biden en Donald Trump? Beiden claimen dat het voortbestaan van het land in het geding is. Kenneth Manusama licht niet alleen toe hoe de verkiezingen in elkaar steken, maar ook waar de spanningen vandaan komen, waarom de democratie in Amerika steeds weer in gevaar komt, en waarom dat gevaar nu een hoogtepunt bereikt.

Kenneth Manusama (1972) is jurist en Amerika-deskundige. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doceerde aan verschillende universiteiten in Nederland en New York. Inmiddels geeft hij les in het Amerikaanse constitutionele recht. Sinds begin maart ligt zijn boek “Democratie van het Wilde Westen” in de winkel, een boek over recht, racisme en religie, een democratie onder druk.

Op dinsdagavond 14 mei om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bezoekt Kenneth Manusama Riemer Barth Boekhandel voor een gesprek. Ook bezoekers kunnen hun vragen stellen en natuurlijk is er de mogelijkheid zijn zeer informatieve boek, al dan niet gesigneerd, aan te schaffen. Aanmelden voor deze avond kan in de winkel of via boekhandelriemer.nl

Tekst/foto aangeleverd