Nieuws

Algemene Begraafplaats Meppel krijgt Social Sofa

Je ziet ze in Meppel op steeds meer plaatsen staan: de Social Sofa. Een stenen bank die door vrijwilligers is beplakt met mozaïeksteentjes. Op de banken staan mooie afbeeldingen die vaak te maken hebben met de plek waar ze staan. Achter het hoofdgebouw van Algemene Begraafplaats en De Poort komt er nu ook een Social Sofa op een prachtige plek onder de bomen. Het ontwerp is klaar, de bank is afgeleverd, dus het plakken kan beginnen! Om de Social Sofa nog voor de zomer af te krijgen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen.

Als vrijwilliger kunt u zich inschrijven op bepaalde tijdssloten waarin u met een groep van 6 tot 8 mensen gaat plakken. Het plakken gebeurt in een gebouwtje op de Algemene Begraafplaats. Heeft u nog geen ervaring met mozaïeken? Geen probleem, er wordt op dinsdag 4 juni aanstaande om 12.00 uur een uitgebreide plakinstructie gegeven, zodat u precies weet wat er moet gebeuren. Er is ook altijd een coördinator aanwezig.

Opgeven is mogelijk door een mail te sturen naar h.abercrombie@meppel.nl of via het intekenformulier op het kantoor bij de Algemene Begraafplaats. Ook voor vragen over het project kunt u terecht via bovengenoemd mailadres. De plaatsing van deze Social Sofa wordt mogelijk gemaakt door Stichting Waarborgfonds Meppel.

Carolien Braam/ foto Leo de Harder (ter illustratie)