Nieuws

Al 200 inschrijvingen voor Tafel in de Tuin-feest Meppel

Groen licht voor het Tafel in de Tuin-feest in Meppel. De organisatoren hebben een vergunning gekregen van de gemeente en daar wordt enthousiast op gereageerd door inwoners. Binnen een week hebben 200 verkopers zich aangemeld.

Tafel in de Tuin werd in 2019 opgericht door de Meppeler vriendinnen Birgit de Jong en Eva van Limburg. Binnen het concept melden deelnemers zich online aan. Ze verkopen hun spullen vanuit de eigen voortuin. De Jong en Van Limburg maken vervolgens een plattegrond en routekaart voor de bezoekers.

In 2020 deden er 500 verkopers meer. In 2021 moet dat aantal minimaal geëvenaard worden, zegt De Jong. Om de drukte goed te spreiden worden de deelnemers verdeeld over twee edities. Op 4 september mogen inwoners van wijken Meppel Zuid verkopen. Noord is op 18 september aan de beurt.

“Dat is nodig vanwege het hoge aantal aanmeldingen”, vertelt De Jong. “Bijkomend voordeel is dat deelnemers nu zelf ook andere verkopers kunnen bezoeken. De ene dag zelf meedoen, de andere dag zelf op zoek naar een schat.”

Geen vervanger voor DMD
Alle verkopers zijn welkom, alleen alcoholverkoop is uitgesloten. “De grootste categorie is de zolderopruimer”, vertelt De Jong. “Daarnaast zijn er veel creatievelingen zoals kunstenaars en sieradenmakers die in hun eigen tuin spullen verkopen en kinderen die zelfgebakken etenswaren verkopen. Het is een warboel en wij hebben totaal geen invloed op het aanbod, maar dat is juist de charme.”

De Jong is blij met de meewerkende houding van de gemeente. “Ze vinden het zelf ook een leuk evenement en het is ook coronaproof. We zijn vooral blij voor de Meppelers: iedereen vindt het jammer dat de donderdag Meppeldagen weer niet door gaan. We zijn is geen vervanger voor DMD, zo hebben we het nooit bedoeld. Meppel heeft wel zin in vertier in de stad.”

Aanmelden kan op https://www.tafelindetuin.nl/

Foto Leo de Harder