Sport

AH Elzinga Reest Run geweldige atletiekdag

De omstandigheden waren ideaal, het aantal deelnemers oversteeg de verwachtingen. Het waren er zelfs meer dan in voorgaande editie. De organisatie was weer als vanouds prima in orde en heel tevreden over de opkomst. Barry Hartsuiker, bestuurslid, vond het een geweldige atletiekdag. De lopers hadden er na maanden van beperkte activiteiten zin in. Meer dan 350 deelnemers vertrokken over meerdere afstanden.

Petra Hasper, die eerste werd op de 10 km in haar categorie, deed het dit weekend rustig aan. Ze wil volgend weekend een marathon gaan lopen in Amsterdam. Op de Halve Marathon was de winnende tijd voor Danny Koppelman 1.07.32. Bij de dames was Mireille Baart de snelste in 1.22.39. De overige uitslagen van de Halve Marathon en van de 10 km zijn te vinden op https://uitslagen.nl/

Overigens ontwaarden we onder de lopers ook een aantal bekende Meppelers. Zo zagen we Kees Elzinga op de Halve Marathon en Bart Kattenberg, voorzitter van Drentse Fietsvierdaagse Meppel, op de 10 km. Bij de jeugd, zij startten op de 1 km, was het fanatisme en enthousiasme verterend om te zien.

We ontvingen meer foto’s en die zetten we op Facebook: https://www.facebook.com/rtvmeppel/