Nieuws

AH Elzinga ontvangt gouden certificaat “Gezondere Supermarkt”

Supermarktmanager Devin van Dijk kreeg het gouden certificaat “Gezondere Supermarkt” donderdag 7 oktober uitgereikt door een trotse wethouder Jaap van der Haar. De wethouder is trots op ondernemers die werken aan een betere gezondheid van klanten en werknemers.

Albert Heijn Elzinga in Meppel is de eerste supermarkt in Drenthe die een gouden certificaat voor ‘Gezondere Supermarkt’ aan de wand mag hangen

Meppel is een JOGG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht) en samen met onder andere Meppel Actief zetten ze zich in voor een gezonde omgeving om in op te groeien voor de jeugd.

Bewuste strategie
Van Dijk geeft aan dat het bij de strategie van hun supermarkt past. „Wij vinden gezondheid heel belangrijk en bieden als supermarkt al veel ongezonde keuzes aan. Daarom helpen we onze klanten graag bij een gezondere keuze.” Hij staat ervoor open om andere supermarkten te laten zien hoe hij het heeft aangepakt.

Een gezondere supermarkt.
Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa, vaak ligt hier snoepgoed of koekjes in, juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpt u de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de ‘gezondere keuze’. In het chipsvak kan deze bijvoorbeeld geplaatst worden bij de popcorn.

De campagne is een initiatief van Drenthe gezond in samenwerking met de Provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en Retrospect Boekproducties.

Foto Jennifer Monis