Gemeente

Acties Stichting Steenbreek Meppel 2023

Steenbreek blijft ook in 2023 meer groen in tuinen stimuleren. Check voor alle acties en de voorwaarden via www.meppel.nl/steenbreek

Haalt u tegels of stenen uit uw tuin en plant u hiervoor planten in de grond? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de gemaakte kosten. Vergoeding is de helft van het aanschafbedrag van planten en de daarbij behorende hoeveelheid aarde/compost met een maximum van € 150,-.

In veel straten in Meppel staan bomen waar bij de voet niets groeit. Wilt u die kale plek inzaaien of beplanten? Bij Steenbreek kunt u per vierkante meter groen 20 euro terugkrijgen. Let wel op dat er bij nieuw geplante bomen water gegeven wordt door de gemeente.

Voor 2023 zijn meer acties in voorbereiding. We willen mensen met alleen een balkon gaan helpen met vergroenen. Ook eigenaren van een nieuwe woning, met een nieuwe tuin willen we stimuleren hun tuin met minder tegels en meer groen in te richten.

Tip:
Niet elke ‘soort groen’ draagt bij aan meer leefgebied voor vogels, insecten en andere dieren. Laat uw zoekmachine maar eens zoeken op “tips voor een diervriendelijke tuin”.

U kunt ons ook om advies vragen.
Meer informatie en contact
F facebook/MeppelGroenerMaken
I instagram.com/steenbreekmeppel
E steenbreekmeppel@gmail.com

Tekst Gemeente Meppel foto Shutterstock