Aanpassing dienstverlening bibliotheken De Wolden

Dit jaar komen er veranderingen in het aanbod en de functie van de bibliotheken in De Wolden. Deze veranderingen zijn het gevolg van de bezuinigingen die de gemeente per 1 januari 2021 heeft opgelegd. De vier vestigingen in De Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde blijven open. In bibliotheek Ruinerwold komt meer de nadruk te liggen op de functie als gezellige ontmoetingsplaats en een actueel aanbod. Uit de collectie van de bibliotheken Ruinen en Ruinerwold verdwijnen voor volwassen leden de informatieve boeken en voor zowel jeugd als volwassenen dvd’s en luisterboeken.

Klanten kunnen hiervoor nog wel terecht in de bibliotheken in De Wijk en Zuidwolde of ze kunnen ze bestellen via de website of de app. Daarnaast wordt de omvang van de collectie tijdschriften in Ruinen en Ruinerwold beperkt. In de vestigingen wordt meer ingezet op begeleiding van klanten bij het online reserveren en gebruik van e-books en luisterboeken. De collectie boeken blijft up-to-date met nieuwe titels. Verder vindt er een herschikking plaats in het aanbod van activiteiten. Daardoor zal een aantal activiteiten op andere locaties plaatsvinden dan de klanten gewend zijn.

Per 1 januari 2021 is het bibliotheekservicepunt in Alteveer/Kerkenveld gesloten als gevolg van de bezuinigingen. Met deze aanpassingen in de dienstverlening kunnen de bibliotheken in De Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde geopend blijven.

Foto Bibliotheek De Wolden