Nieuws

38 Gedenkstenen gelegd in de Indische buurt

Gedenkstenen (struikelstenen) liggen in Meppel voor huizen waar de Joodse Oorlogsslachtoffers woonden die in de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd en vermoord. De Stichting Gedenkstenen Meppel heeft als doel om de herinnering aan die slachtoffers levend te houden.

In Meppel lagen tot deze week 88 gedenkstenen. Deze week heeft de Stichting hieraan er 38 toegevoegd in de Indische buurt.. Het streven is dat er in Meppel uiteindelijk 248 gedenkstenen komen te liggen. Dus nog 122 te gaan. Het streven is dat aantal in 2023 toe te voegen.

De 16 november gelegde stenen zullen op 23 november officieel worden onthuld. Belangstellenden zijn vanaf 13:45 uur van harte welkom bij het buurthuis aan de Ambonstraat 22a. Vanuit daar zal er een route gelopen worden langs alle stenen. Tijdens de onthulling zullen diverse nabestaanden een in memoriam voor vermoorde familieleden voorlezen. Daarnaast spreekt de heer Cyklik bij Ambonstraat 14 het kaddiesj uit.

Aansluitend is er van 15:15 tot 16:00 uur gelegenheid in het buurhuis nog met elkaar van gedachten te wisselen. Van belang is te weten dat er bij het buurthuis geen parkeergelegenheid voor auto’s is

RTV Meppel/ foto Eline Dik