Nieuws

2e Verdachte aangehouden rondom dood Cas Steenbergen

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek rondom de dood van Cas Steenbergen uit De Schiphorst. Het gaat om een 18-jarige man uit De Wolden. De politie meldde gisteren al dat het een 20-jarige verdachte had aangehouden.

Beide verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie gaat de 18-jarige man verhoren en zijn rol wordt onderzocht.
De 23-jarige Steenbergen kwam vorig jaar juli gewond thuis van het paardensportevenement CH De Wolden in Veeningen. De dag erna belandde hij in een coma, een maand later overleed hij.

Opsporing Verzocht
In een uitzending van Opsporing Verzocht werd eerder deze maand uitgebreid aandacht besteed aan de dood van Steenbergen. Naar aanleiding van die uitzending kwamen er zestien tips binnen. De politie ging aanvankelijk uit van een noodlottig ongeluk, maar heropende het onderzoek begin deze maand omdat er nieuwe informatie was binnengekomen. Er wordt nu van uitgegaan dat Steenbergen is mishandeld toen hij naar huis wilde.

RTV Meppel/ bron RTV Drenthe/ shutterstock