Evenementen

2e DMD: Bloedhete hartstikke leuke Meppel Goes USA

De 2e Donderdag Meppel van 2022 was er een met een Hitteplan in werking. Het RIVM had dat al voor Nederland gedaan met name voor de senioren. In de loop van de ochtend begon de temperatuur in de binnenstad al aardig op te lopen. Waar vroeger heel Nederland het water opzocht en de stad links liet liggen werd het nu gezellig druk. Met het zonnetje er bij was het ook een vrolijke boel in de stad.

De Groene Muggen werkten zich in het zweet om gasten van programma’s en informatie te voorzien. Later werden ze ook ingezet om drinkwater en ijsjes naar medewerkers te brengen. In de stad bleef het gezellig druk alhoewel de schaduwplekken meer in trek kwamen.

De Bellotrein “denderde” door de straten, de torenklimmers puften wat harder dan gebruikelijk vanaf de trans van de toren. Aan de voet van de oude toren werd er deze dag getrouwd, was er armworstelen, stond er een rodeostier. Er was muzikaal entertainment in de straten met Blues Brothers Dixie, Ben the Banjoman, Ramblin Boots en Easy Elvis. Petje af voor deze artiesten: zweet op de kop maar doorgaan.

Het Slotplantsoen was voor de kids “the place to be”. Een joekel van een klimtoren stond er , Moffetspel van Hiab, Spingkussens voor de kleintjes. Voor waterentertainment moest je aan de Stoombootkade zijn. Daar lagen de supplanken klaar. Ook stond er een keur aan oude Harleys en American Oldtimers te pronken. Genieten voor de liefhebbers

Foto Hans Wolff