Nieuws

25-jarig Vliegvlug schenkt zwaluwwand aan Meppel

Afgelopen zaterdag vierde Vogelwerkgroep Vliegvlug haar 25-jarig bestaan. De sfeervolle locatie was op het terrein van de Politiehonden Vereniging Meppel. In het bijzijn van veel vrijwilligers en andere betrokkenen deed de voorzitter Hilbert Folkerts verslag over het ontstaan van de vogelwerkgroep in 1996. Hierbij werden de vrijwilligers van het eerste uur, Henk van de Waal en Marinus van Dam middels een attentie in het zonnetje gezet en door de voorzitter bedankt voor hun inzet.

Daarna was het aan Fred Hofstra, penningmeester van het Waarborgfonds, om iets over dat fonds te vertellen. Het Waarborgfonds heeft het door hun grote financiƫle bijdrage namelijk mogelijk gemaakt dat de zwaluwwand gerealiseerd kon worden. Hofstra benadrukt dat het Waarborgfonds dit een heel bijzonder project vond en daarom zo ruim in de buidel getast heeft. Er klonk ook een nadrukkelijke oproep aan alle Meppeler Stichtingen en Verenigingen een beroep te doen op het Waarborgfonds.

In het bijzijn van de vele vrijwilligers en betrokkenden werd, door het onthullen van het informatiebord dat bij de Zwaluwwand hoort, de wand en het daaromheen aangeplante bos van bloeiende en vruchtdragende struiken en bomen, geopend door wethouder Jaap van der Haar en voorzitter Hilbert Folkerts. Wethouder Van der Haar bedankte Vliegvlug voor het mooie initiatief om een zwaluwwand neer te zetten en voor de in de directe omgeving aangeplante bomen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Meppel. Dat dit mogelijk is op een industrieterrein is een goed voorbeeld voor hoe vergroening van industrieterreinen vorm kan krijgen. De locatie van de wand en omliggend gebiedje geeft het publiek inzicht hoe je met de natuur op een industrieterrein om kunt gaan.