Nieuws

“2023 Samengevat” de column van Jos Eising

2023 loopt op zijn eind. Een jaar waarin weer veel gebeurd is in onze stad.

Zo kwam in februari het contragewicht van de bekende Boazbrug naar beneden. Een vrouw die er net langs kwam, kwam er gelukkig goed vanaf. Maar ze heeft veel geluk gehad.

De bekende fietsroute vanuit de Koedijkslanden naar de stad, is al lange tijd afgesloten. Wanneer de brug weer volledig hersteld is, is niet bekend.

Het Grachtenfestival was gezellig, druk, maar niet zo druk als andere jaren. De reden? De warmte. Het was echt bloedheet dat hele weekend. Dan zitten mensen liever op een plek met verkoeling, dan dat je door de stad wandelt.

Fiets ‘m er in van JCI Meppel op de Stoombootkade was een mooi en vermakelijk evenement. Daar gooide echter de regen roet in het eten. Jammer, anders was het veel drukker geweest. Maar grappig en hilarisch was het zeker, door de mooie versierde fietsen van de deelnemers, en door de snelle duik in het water van sommige kandidaten. Bovenal leverde het een prachtig bedrag op voor het goede doel. Manege PGM De Baander. Een manege waar mensen met een beperking kunnen paardrijden. De aanschaf van een nieuw paard werd hierdoor mogelijk.

De Donderdag Meppeldagen waren natuurlijk weer terug. Met het Pleinenfestival tot 01.00. De feestelijke optocht vooraf, en daarna 5 donderdagen met tot in de kleine uurtjes veel gezelligheid in de stad. Regen en wind, en brandende zon. Alle weersomstandigheden zijn tijdens de Meppeldagen langs gekomen. Maar fijn dat het allemaal weer kan en mag. Vooral de Amsterdamse dag was weer ouderwets gezellig en ouderwets druk.

Vooral op het vernieuwde Prinsenplein waren de Amsterdammers weer in grote getale aanwezig. Prachtig!

De Tweede Kamerverkiezingen vonden plaats in november. Natuurlijk was de uitslag zelf al schokkend genoeg, maar op het Stadhuis zullen deze verkiezingen niet snel vergeten worden. Een brand in een kabelboom in een technische ruimte, zorgde voor de inzet van de brandweer, en ontruiming van het hele pand, en dus ook het stembureau. Na een paar uur was het uitbrengen van je stem in het stadhuis weer mogelijk.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2024!

Tekst Jos Eising/ foto Patrick Hulzebos