Regio

Zwolse Onderwijsteststraat beste leerbedrijf 2021

Het initiatief voor een eigen onderwijsteststraat in Zwolle heeft maandagavond 17 mei, tijdens het mbo Ambassadeursgala, de publieksprijs voor beste leerbedrijf 2021 gewonnen. Tijdens het gala werden acht leerbedrijven uitgelicht die in het afgelopen coronajaar kans hebben gezien om in deze lastige periode tóch mooie en creatieve oplossingen te vinden zodat mbo-studenten konden doorgaan met hun stage of leerbaan. 24% van de kijkers van het Ambassadeursgala bracht een stem uit op de Zwolse Teststraat.

De teststraat wordt bemand door mbo studenten Doktersassistent, Beveiliging, Travel & Hospitality en HBO studenten Verpleegkunde. De afgelopen acht maanden hebben zij beroepspraktijkervaring op kunnen doen in deze teststraat en kunnen nu zonder vertraging hun schooljaar afronden.

Eind oktober 2020 is de Zwolse Acht, een samenwerking tussen de acht mbo- en hbo-scholen in Zwolle, gestart met een eigen onderwijsteststraat. Alle medewerkers van de acht onderwijsinstellingen kunnen zich in deze teststraat laten testen. Binnen een half uur hebben ze de uitslag en weten ze of ze al dan niet fysiek les kunnen geven of fysiek op kantoor aanwezig kunnen zijn. Alle positieve testuitslagen worden met de GGD gedeeld, van waaruit met het bron- en contactonderzoek wordt gestart. In de maanden daarna, in de winter van 2020, heeft de Zwolse Acht ook een teststraat kunnen openen voor externen, voor het bedrijfsleven van de regio Zwolle.

Foto Shutterstock